Vinområden upptagna på UNESCOS världsarvslista
I Piemonte finns flera vinområden som finns upptagna på UNESCOS världsarvslista — som exempel Langhe-Roero och Monferrato. I provinsen Asti finns staden Canelli (Casa Albertis närmsta stad) som är födelseplatsen för den italienska spumanten — ett sötare bubbel och med egen karaktär. Andra välkända vinområden i regionen är Barolo och Barbaresco som bägge gör sina egna eleganta tolkningar av Nebbiolo-druvan. I regionen är det den röda Barbera-druvan som dominerar, men det är druvan Nebbiolo som är den verkliga primadonnan. Druvan Nebbiolo kräver sin vinbonde — med sitt tunna skal är den mycket känslig, den växer högt upp, mognar sent och den måste skördas i precis rätt tid.
De här skickliga vinbönderna producerar enligt gammal tradition och deras kunskap sitter i känsliga fingertoppar och inte i tekniska instrument. De kan sitt väder och de kan sin dimma. Nebbio betyder just dimma och vid perioden då druvorna mognar så bildas en djup och intensiv dimma i dalen som påverkar bären och det gäller att veta exakt när det är dags att skörda annars kan en hel årgång gå förlorad. Därför anses Nebbiolo var den knepigaste druvan att odla. Casa Alberti har valt att samarbeta med just de här skickliga vinbönderna som tillverkar vin i en mindre skala och med traditionella metoder. Att uppleva hur de lever i symbios med vädret och jorden är att uppleva vinodling på riktigt.